четвер, 25 квітня 2024 р.

Магія писанкарства.

 Неймовірна атмосфера витала сьогодні у Будинку культури смт. Мар'янівка.Напередодні Великодня діти старанно розмальовували писанки. Вимальовували кожну лінію, кожен кружечок, кожну квіточку і з цікавістю слухали розповіді про писанки-крашанки бібліотекаря Мар'янівської селищної бібліотеки.

Писанкарство одне з найдавніших видів мистецтва. Розмальовані писанки - це життя, це символи українського роду, це традиції яких потрібно навчати дітей, щоб зберегти нашу культурну спадщину.














Магія писанкарства.

 ПИСАНКА - символ сонця, життя, любові і краси, весняного відродження і добра.

З надією на Мир в Україні розмальовували писанки у Будинку культури смт.Мар'янівка, працівники культури, освіти та учні Бранівського та Мар'янівського ліцеїв разом з Марією Соболь та Раїсою Іванівною Кобук.
Майстрині ділилися своїм досвідом з писанкарства, Марія Соболь познайомила усіх присутніх з технікою писанкарства ( трав'янка). Щиро дякуємо Раїсі Іванівні Кобук за зроблені власноруч писанки.





четвер, 21 березня 2024 р.

Золоті зерна української поезії.

 

      Поети. Поети.  Скільки  славних  імен  знає  історія  за  часи 

 існування  людства.  

           Сьогодні, 21 березня, у Всесвітній день поезії у нашій бібліотеці звучали вірші відомих поетів - Тараса Шевченка, Лесі Українки, Володимира Сосюри, Ліни Костенко та вірші сьогодення – вірші про війну, героїв.

Адже поезія - це голос  істини, голос правди, який єднає серця.

 Бібліотекар дякувала всім за прекрасне виконання поезії, з надією, що хтось з дітей-читців в майбутньому стане талановитим українським поетом.







Книжка відкривається - казка починається.

 Казкова мандрівка до Всесвітнього дня казки "Книжка відкривається - казка починається" - під такою назвою казка завітала сьогодні у дитячий садочок "Зернятко" с.Цегів. Малята з задоволенням відгадували вікторину про українські народні казки, називали героїв улюблених казок. Уважно слухали казку "Зайчикова хатка", яку читала бібліотекар Мар'янівської селищної бібліотеки. Адже добрі,мудрі, чарівні казки завжди були у пошані, їх люблять слухати і діти, і дорослі. А потім всі дружно взялись розмальовувати казкових героїв.







пʼятницю, 8 березня 2024 р.

Ми чуємо тебе, Кобзарю, крізь століття.

 

  Щовесни ,коли тануть сніги,

 І на рясті просяє веселка,

                                              Повні сил і живої снаги,

 Ми вшановуємо пам’ять Шевченка.

    Минають віки, стираються написи на камені, тліють книги, руйнуються будівлі, але слово Шевченка — живе і вічне.

      Сьогодні у Мар’янівській селищній бібліотеці звучала поезія Великого Кобзаря.

     До невмирущого слова Т.Г.Шевченка долучились -  Ірина Романюк,Аліна Корінецька, Соломія Ковальчук, Христина Костюк, Олександр Хамула, Софія Панченко, Уляна Федюк,Софія Киричук, Ангеліна Лисак, Мар’яна Волошинська, Руслана Загородня.

    Читці поезії Тараса Шевченка були відзначенні подяками КЗ «Центр надання культурних послуг Мар’янівської селищної ради».

 










четвер, 7 березня 2024 р.

«Тарас Шевченко – співець людини, волі й України».

 

9 березня минає 210 років від дня народження Тараса Григоровича Шевченка – великого сина українського народу.

Торкнутися серцем Шевченкових творів можна в Мар’янівській селищній бібліотеці , де  представлена книжкова викладка «Тарас Шевченко – співець людини, волі й України».

  



 

середу, 28 лютого 2024 р.

«Ні. Я жива! Я буду вічно жити!»

 Літературні читання до дня народження Лесі Українки.

 Жила колись на світі Леся.

Любила мріяти й співати.

Вона  – найкраща із поезій,

Якої нам не написати.

Вогонь пісень Лесі Українки палає уже понад сто років. Це незгасимий вогонь таланту, справжнього, від Бога. Донька Прометея, як назвали її люди, несла їм вогонь своїх поезій, цю іскру Божу за життя несе і зараз, устами нашими, її потомків. Сьогодні у Мар’янівській бібліотеці лунало мудре й красиве, добре і мужнє, сильне і ласкаве поетичне слово  Лесі Українки.

Невмирущу поезію нашої землячки читали – Христина Костюк, Ангеліна Корінецька, Валерія Маложенська, Орися Іщук, Мар’яна Волошинська,
Ангеліна Лисак, Соломія Ковальчук, Богдана Шостак, Кіра Бойко, Софія Войтович, Ірина Бойко,Ульяна Федюк, Дарина Турчанська, Ірина Лащук, Світлана Калахан, Вероніка Гаврилюк.

Читці поезії Лесі Українки були відзначенні подяками КЗ «Центр надання культурних послуг Мар’янівської селищної ради».

Видатні митці ніколи не полишають нас. З’єднавши своє життя з мріями та стражданнями людей, із їхнім пориванням до волі й щастя, вони крокують великою землею безсмертя.

Дякую усім хто сьогодні долучився до безсмертної поезії Лесі Українки.