пʼятницю, 6 грудня 2019 р.

Майстер-клас у бібліотеці.

Вітамінний букет для імунітету.

Надворі стало холодно, прийшла зима. Тож учасники творчої майстерні "ІдеЯ" внесли пропозицію зробити вітамінні букети. Оцініть наші роботи.







А ще діти прослухали розповідь про користь цибулі, часнику, лимона, яблука, мандарина і навіть перцю чілі.

    Цибуля містить у своєму складі 8 видів вітамінів і 7 мінеральних речовин, які благотворно впливають на імунну, нервову й кровоносну систему людини, водно-сольовий обмін і шлунково-кишковий тракт. З лікувальною й косметичною метою використовується як сама цибулина, так і її листя.
     Про користь часнику, напевно, чули всі. В першу чергу про нього згадують, коли потрібно підтримати здоров’я, в холодні дні або під час епідемії грипу — адже часник володіє неперевершеними противірусними властивостями. Понад 400 активних вітаміни і мінерали містяться в часнику. Вітаміни в часниковий цибулинах представлені групою В (фолієва пантотенова кислоти, піридоксин, рибофлавін, тіамін), а також холін, РР, К, D, Е, С. В його складі присутні рідкісні і важливі для організму мікро та макроелементи - кобальт, селен , мідь, йод, цинк, залізо, хлор, кальцій, марганець, натрій, калій, фосфор, сполуки сірки.
    У яблуках містяться: вітаміни В, С, Е, РР, калій, кальцій, магній, йод, марганець і пектин, а також нікотинова кислота і піридоксин. Цей фрукт також є одним з найбільш легко засвоюваних джерел заліза, відзначають дієтологи. Стародавні мудреці говорили, що людина, яка з'їдає щодня по два яблука, ніколи не буде хворіти.    Мандарин багатий на вітамін В, аскорбінову кислоту і каротин. Крім іншого, цей цитрусовий фрукт відрізняється високою калорійністю 53 К на 100 г, достатком води, великою кількістю мінералів і мікроелементів, таких як кальцій, магній, мідь, калій, залізо і фосфор.

Немає коментарів:

Дописати коментар