понеділок, 20 січня 2020 р.

Соборність нашої свідомості.


       


Тематична викладка 


                                         В 1917 році, після повалення царської влади, український народ, який довгий час був під гнітом російського царизму, утворив Українську Народну Республіку.  Після перемоги буржуазно-демократичної революції в Австро-Угорщині, а також у результаті збройного повстання 1 листопада 1918 року у Львові та інших містах цього краю постала Західноукраїнська Народна Республіка. Утворений уряд ЗУНР  у своїй зовнішній політиці на перше місце поставив питання державного об’єднання з Наддніпрянською Україною.

 Проголошення злуки відбулося о 12 годині 22 січня 1919 року на Софіївській площі у Києві.
22 січня 1919 року сталася важлива подія в житті нашого народу – Акт Злуки двох Українських республік. Вперше за багато століть об’єдналися  дві частини єдиної Української держави, об’єднався наш український народ, щоб разом у вільній країні відродити власну  історію, рідну мову, багату духовну культуру, політично та економічно сильну державу. Та не судилося в ті роки збутися мріям українських людей.  На довгі роки українцям заборонили навіть згадувати про День Соборності, щоб назавжди заглушити прагнення нашого народу до волі, до щасливого незалежного майбутнього.   Та не зумів і не зуміє ніхто зламати український народ, поставити його на коліна.                                                                      
 Здобутки попереднiх поколiнь продовжують своє життя в поколiннях прийдешнiх. Вони допомагають, пiдтримують зберiгати найсвятiше — пошану до наших батькiв, дiдiв; справу боротьби за Українську державу.






Немає коментарів:

Дописати коментар