четвер, 21 січня 2021 р.

Життя і казки Ернеста Теодора Амедей Гофмана

 

Життя і казки Ернста Теодора Амадей Гофмана .

24 січня -245 років від дня народження Ернста-Теодора-АмадейГофмана
(1776-1822), німецького письменника-романтика, музичного критика, диригента, композитора, художника-декоратора, а також 205років від дня публікації казки «Лускунчик та мишачий король»(1816).

Дивовижний світ відкриває перед юним читачем казка ""Лускунчик і Мишачий Король"". Це історія дівчини Марі та хлопчика Дросельмаєра, якого зла миша Мишильда перетворила на Лускунчика.

Казка обов'язково сподобається дітям, які можуть та люблять фантазувати. Адже тільки фантазери та невиправні мрійники здатні з легкістю поринути в загадковий світ іграшок та побачити боротьбу Лускунчика з Мишачим Королем.

 «Гофман був чарівником, який завиграшки перетворював людей на звірів, а останніх навіть на радників пруського королівського двору...» Генріх Гайне.

Значні за обсягом твори Гофмана виходять один за одним у такому порядку: "Чортовий еліксир" (1816); романи та новели для збірки "Нічні оповідання" (1817); "Дивні страждання одного директора театру" (1819); "Крихітка Цахес на прізвисько Цинобер" (1819); "Серапіонові брати" (1819); "Життєві погляди кота Мурра" (1820); " ...



Немає коментарів:

Дописати коментар