понеділок, 26 квітня 2021 р.

Час минув, а біль залишився.


       Чорнобиль... Чорний біль нашої землі. І скільки б не минуло років, все одно це слово полум'янітиме чорним вогнищем скорботи. Чорнобильська аварія стала для нас уроком, за який заплачено дорогою ціною.
         Сьогодні — День пам'яті, День скорботи і роздумів. Бо нам таки є над чим замислитись. Живемо на технологічному вулкані. Чи не повториться трагедія в іншому місці? Чи стали ми більше шанувати рідну землю? Тож запалімо поминальну свічку — свічку надії 26 квітня. Хай полум'я свічок у наших душах зіллється в одне полум'я віри. Ми будемо жити!

"Час пройшов, а біль залишився" - під такою назвою у Мар'янівській бібліотеці  пройшла година пам'ятті присвячена 35-річниці аварії на ЧАЕС. Селищний голова Олег Басалик звернувся зі словами вдячності до ліквідаторів аварії і вручив Пам'ятні медалі "До 35-річниці аварії на ЧАЕС". Від учасників слово мав - Микола Микитович Шевчук, який бажав здоров'я всім  присутнім і з сумом згадав тих, хто не дожив до цього дня.
 З вдячністю і надією в очах учениці Мар'янівської загальноосвітньої школи Ірина Лащук, Анна Войтович, Віка Баджай читали вірші проЧорнобиль. Зі скорботою і пошаною звучали слова від - Валентини Процюк, Раїси Лащук, Надії Венско, Галини Братчун, Світлани Процюк.

Щоб швидше минувся час
лиха й випроби,
Щоб змився дощами пекельний
Чорнобиль… 















Немає коментарів:

Дописати коментар